Biometriske løsninger er baseret på at alle individer har unikke fysiske eller adfærdsmæssige karakteristika, der kan bruges til at identificere dem.

Biometrisk teknologi er almindeligt anvendt til adgangskontrol, men hvilke sikkerheds- og teknologiske fordele har biometrisk adgangskontrol i forhold til fx. koder og kort?

Nedenfor har jeg listet 4 grunde til hvorfor biometri er bedst.

Du kan læse mere om vores venescanner her

Hvad er biometri?

Biometri er elektronisk identifikation eller genkendelse af personer ved brug af biologiske kendetegn. Vi kan dele identifikationssystemerne op i to kategorier.

  • De visuelle som er: fingeraftryk, øjne (retina eller iris), ansigt og vener i fx. hånden.
  • Derudover er der adfærd som er: Gangart, gestikulation, skriverytme og musebevægelser.

Hertil kan tilføjes Kemisk biometri (DNA), Olfaktiv biometri (lugt) og Auditiv biometri (stemme).

Biometrisk identifikation kræver 3 elementer

  • En scanner eller læser
  • Software til at konvertere de indscannede data til digital form
  • En database til indsamling

4 grunde til hvorfor biometri er bedst

1. Bedre end kodeord og kort

Uanset hvor unikt et kodeord der bruges, og hvor forsigtig en person er, kan et kodeord nemt blive glemt, stjålet eller gættet. Det samme gør sig gældende med et kort, som nemt kan blive videregivet eller tabt. Med en biometrisk kontrol vil du aldrig skulle huske et kodeord, og frygten for at miste kortet er væk. Udover frygten for misbrug er biometri meget brugervenlig, da du aldrig vil stå i en situation, hvor adgangen er nægtet fordi kortet er glemt eller tabt.

hånd2.jpg

2. Nemmere adgang

I dag har vi alle mange kodeord, og det kan ofte være svært at huske dem alle. Nogle vælger at bruge den samme kode til flere systemer, hvilket påvirker sikkerheden negativt. Nogle steder forhøjer man sikkerheden ved at kombinere fx. kort og kode, hvilket gør adgangen mere besværlig for brugeren. Med biometrisk kontrol skal man blot identificeres en gang, og det gør adgangen nemmere for brugerne.

3. Bedre hygiejne

Efter en lang dag, kan der på et tastatur til en dør sidde mange bakterier, der kan sprede sig fra person til person. Ved brug af en venescanner som adgangskontrol, er der ingen fysisk mellem person og adgangkontrolenheden.Det øger hygiejnen og begrænser spredning af smitsomme bakterier.  Dette er specielt en fordel for steder med fødevarer og hospitaler, men også egnede til virksomheder, hvor der er fokus på sygdom og bakteriespredning.

4. Højere sikkerhed

Hvis et område kræver høj sikkerhed, anbefaler jeg en biometrisk adgangskontrol. Som nævnt før er det nemt at tabe, kopiere eller stjæle kort og med det antal kodeord vi alle skal huske, bliver kompleksiteten af disse nedsat og kodeordene bliver genbrugt på flere systemer. Hvilket al sammen giver øget risiko for uautoriseret adgang. Det er stort set umuligt at kopiere en andens persons biometri, og med de systemer der tilbydes i dag ligger ”false acceptance rate” FAR) på mindre end 0,00008 %.  

GB hånd scannes med psn900.jpg

Fordele ved en biometrisk venescanner

Præcision og sikkerhed

PalmSecure har en påvist ”false rejection rate” (FFR) på 0,01 % og en false acceptance rate FAR på mindre end 0,00008 %. Intet andet system kan matche dette.

Identifikation på ca. 1-2 sek.

Let at bruge
Scanningen er udført på en simpel og naturlig måde, der er let for brugeren. Ingen psykologisk modstand hos brugeren, grundet systemets intuitivitet.

KPI-venescanner-2.jpg

biometrisk venescanner

 

Du er velkommen til at kontakte mig ved at klikke nedenfor

Kontakt rådgiver

 

 

Kommentar