7 fordele ved at vælge sikkerhedskarrusel som passagesikring

Henrik Hansen
Posted by Henrik Hansen
Find me on: LinkedIn

Sikkerhedskarruseller er populære og yderst effektive som passagesikring i kontorbygninger eller steder der kræver lidt højere sikkerhed. Her er 7 fordele ved en sikkerhedskarrusel, når det kommer til indgangssikkerhed, detektering og persongennemstrømning

Sikkerhedskarrusel som adgangskontrol

Gyrosec sikkerhedskarrusel

1. Et sofistikeret detekteringssystem

Sikkerhedskarruseller har enkeltpersons detektering (SPD), og er udstyret med sensorer der registrerer om mere end en person er gået ind i den samme åbning af karrusellen. Den forhindrer alle forsøg på uautoriseret adgang såsom piggybacking, tailgaiting samt forsøg på passage i den forkerte retning.

enkeltpersons-detektering-sikkerhedskarrusel
Detekteringssensorer er blevet mere avancerede
 

De bedste detekteringssystemer fungerer således, at de ikke påvirkes af en persons størrelse, hvor personen står inde i åbningen på karrusellen eller hvis nogen medbringer bagage.

 

2. Certificeret beskyttelse

En sikkerhedskarrusel er en passageløsning, der forhindrer uautoriseret adgang på en yderst effektiv måde. 

Sørg dog altid for at tjekke om produktet tilbyder korrekt certificeret beskyttelse. En god sikkerhedskarrusel vil have certificeret beskyttelse mod manuelle angreb og skud. 

 

Produkt certificering for sikkerhedskarruseller

EN 1627  Manuelle angreb (RC)

EN 1063  Ballistiske angreb (BR) for glas

EN 16005  Sikkerhed i forbindelse med brug (se punkt 7)

 

3. Samtidig ind- og ud passage

Nogle sikkerhedskarruseller tilbyder samtidig ind- og ud passage, som er styret elektronisk. Dette tilbydes ikke i alle modeller på markedet, da døren ofte kun tillader ind- eller ud passage, ikke begge veje samtidigt.

De mere avancerede modeller tilbyder dog denne form for passage, hvilket har stor betydning for hastigheden af persongennemstrømningen.

 

4. (Næsten) den bedste hastighed for persongennemstrømningen

Af de løsninger der findes til håndtering af adgang til og fra bygninger, lige fra vendekors til personsluser, har sikkerhedskarrusellerne en af de bedste hastigheder på persongennemstrømningen.

Persongennemstrømning adgangssystemer

Op til 48 personer pr. minut kan gå igennem en sikkerhedskarrusel 

 

Læs mere om hvordan forskellige passageløsninger håndterer persongennemstrømningen, i denne sammenligningsguide for indgangssystemer. 

5. Designet så det passer alle bygninger

Sikkerhedskarruseller kommer i forskellige designs og med en række forskellige materialer, der giver mulighed for at tilpasse designet. 

Dette sikrer, at du vil kunne installere en passagekontrolløsning, der ikke kun passer ind i det eksisterende design af din bygning, men også forbedrer det.

BIM-tegning-sikkerhedskarrusel

Eksempel på BIM tegning af sikkerhedskarrusel


For at lette designprocessen vil seriøse sikkerhedsudbydere have deres forskellige modeller, tilgængelige som BIM-objekter. Et BIM-objekt (Building Information Modeling) er en 3D-repræsentation af et bygningselement, som er kompatibelt til brug i arkitektonisk planlægning.

6. Delvist udvendig eller indvendig installation

En sikkerhedskarrusel kan installeres delvist udvendig i bygningens indgang (med halvdelen af karrusellen udenfor og den anden halvdel indenfor) eller kun indvendigt.

7. Pålidelig sikkerhed

Alle automatiske døre, som benyttes som indgangssystemer til gående skal have de korrekte sikkerhedscertificeringer.  

Den korrekte certificering, der gælder sikkerhedskarruseller og andre roterende døre som benyttes til offentlig brug er EN 16005. 

Ligesom andre certificeringer skal du spørge din sikkerhedsleverandør om karrusellen opfylder de rigtige sikkerhedskrav. 

Typiske funktioner omfatter en sikkerhed, der sikrer at døren vil stoppe, hvis noget eller nogen sidder i klemme.

 

Download sammenligningsguide

Vil du lære mere om karruseller eller læse om andre alternativer for indgangsløsninger? Hent vores gratis guide der sammenligner 6 indgangssystemer ud fra 6 forskellige parametre.

Download sammenligningsguide indgangsløsninger

 

Har du spørgsmål, kan du kontakte en af vores specialister indenfor passagesikring

Kontakt rådgiver

 

Abonner her.

Seneste indlæg