Enhver oplevelse med en butikstyv er ubehagelig, og uden den rette oplæring vælger mange butiksansatte ikke at gribe ind. Få råd om oplæring af medarbejdere, og download vores gratis guide.

Ifølge en ny undersøgelse fra HK handel føler en ud af fire ansatte sig ikke klædt på til at håndtere butikstyveri, hvilket tyder på at de ikke har fået den rette oplæring.

Læs mere om bekæmpelse af butikstyveri her.

Forebyggelse

For at undgå ubehagelige episoder, anbefaler jeg altid at lægge ekstra ressourcer i forebyggelse af butikstyveri. De ressourcer, der lægges i det forebyggende arbejde, vil tjene sig hjem, når antallet af butikstyveri daler.

Klæd personalet på

Det er vigtigt, at personalet får helt klare retningslinjer for hvordan butikken/kæden håndterer butikstyverier.

Medarbejderne skal på intet tidspunkt være i tvivl om håndteringen af butikstyveri, da usikkerhed nemt kan udløse situationer, hvor butikstyveri enten ikke bliver opdaget, eller de ansatte vælger ikke at gribe ind for at undgå ubehagelige situationer, de ikke ved hvordan de skal håndtere.

Rutiner

Det er en god ide at nedskrive en guide med rutiner, som personalet kan læse og forholde sig til. De guides som jeg hjælper vores kunder med kan for eksempel indeholde:

  • hvad mistænkelig adfærd er
  • hvordan opdages mistænkelig adfærd
  • hvordan de ansatte skal reagere når de opdager noget
  • hvordan de ansatte skal reagere hvis situationen bliver ubehagelig eller voldelig
  • hvordan kæden/butikken ser på butikstyveri og hvordan en tyv håndteres i det videre system

Det handler i bund og grund om at klæde personalet ordentligt på, så de har de rette forudsætninger for at afhjælpe butikstyveri

Arbejdsmiljøloven

Arbejdsgiverne skal altid oplære de ansatte i hvordan de undgår skader på arbejdspladsen. Dette gælder også forebyggelse og håndtering af butikstyveri!

De ansatte må på intet tidspunkt komme til skade i forbindelse med butikstyveri, og derfor er det butikkens ansvar at oplære og instruere de butiksansatte.

 

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker en uforpligtende samtale omkring svindbekæmpelse og sikkerhed i detailhandlen

Kontakt rådgiver

Du kan downloade vores gratis guide hvor du kan læse meget mere om bekæmpelse af butikstyveri.Hent guide om butikstyveri

 

 

Kommentar