Biometri i lufthavne: Slut med kødannelse

Henrik Hansen
Posted by Henrik Hansen
Find me on: LinkedIn

Fingeraftryk og scanning af iris i lufthavne bliver mere om mere almindeligt, men det næste skridt er at matche en persons ansigt til passet og derved få en "Single Token Travel"

En artikel på Check-in.dk skriver at verdens største lufthavn får biometrisk terminal. Passagerer der skal flyve fra Atlanta-lufthavnen kan inden årets udgang spare tid ved at benytte biometrisk ansigtgenkendelse hele vejen gennem lufthavnen.

" Passagerer på Deltas internationale ruter fra Terminal F i Atlanta-lufthavnen kan fremover spare tid ved at benytte biometrisk ansigtsgenkendelse hele vejen gennem lufthavnen."
"Passagererne vil møde kameraer, der aflæser deres ansigtstræk, lige fra check-in til security og boarding-processen, og når kameraets teknologi (forhåbentligt) har genkendt dem, får de automatisk grønt lys til at gå videre"

Mange biometriske tiltag i lufthavne

Mange lufthavne og flyselskaber har taget disse nye biometriske muligheder til sig og tilbyder de rejsende nye muligheder.

  • I Brisbane lufthavn scanner de rejsende deres ansigt ved check-in, og ved efterfølgende kontrolpunkter skal de ikke vise pas og boardingkort, men blot kigge ind i et kamera for at kunne passere.
  • Finnair har testet en app, hvor de rejsende skal uploade 3 billeder af dem selv inden de rejser, og derved kan de tjekke ind ved hjælp af ansigtsgenkendelse.
  • Delta Air Lines i USA har introduceret verdens første selvbetjente biometriske bagage drop-off. Den kan håndtere dobbelt så mange rejsende som en bemandet funktion.

biometrisk-selvbetjent-bagage-dropoff-lufthavne

Alle disse tiltag sparer passagerne for en masse tid, hjælper dem med at komme hurtigere og sikre ud til deres fly.

Og for lufthavnene betyder det, at de rejsende får mere tid til at nyde butikkerne og restauranterne.

 

Læs mere om lufthavnssluser her

 

Luftahavns PDF

 

Spændende projekt hvor Gunnebos lufthavnssluser kombineres med ansigtsgenkendelse til boarding.

Gunnebo lufthavnssluser med ansigtshenkendelse til boarding

 

Abonner her.

Seneste indlæg