Tine Madsen
Find mig på:

Både arkitekter og sikkerhedsspecialister er nødt til at undersøge hvordan de effektivt styrer menneskestrømmen ind og ud af en bygning. Men er det også muligt at finde balancen mellem sikkerhed og design?

Hvis du ønsker råd om hvordan man undgår de mest almindelige fejl indenfor passagesikkerhed, kan du downloade vores vejledning nedenfor.

Gennemtænk funktion samt det visuelle udtryk

Når en virksomhed skal tilføje sikkerhedsløsninger til deres lokaler, er det som regel ikke nok blot at installere en Turnstile eller Speed Gate samt adgangskontrol. Mange steder forventes det nu, at indgangen passer ind i det overordnede arkitektoniske design. Det skal passe til alt lige fra bygningen, møblerne og det samlede visuelle udtryk.  
Indgangen er i dag ikke blot en funktion, men en del af det arkitektoniske udtryk!

 

Tænk sikkerhed allerede i design fasen

For nybyggeri eller renovering, bør adgangssystemer ved indgangene og de forskellige områder indenfor, være en del af det arkitektoniske koncept.

3D konfigurations værktøjer giver mulighed for at visualisere designet med f.eks. en Speed Stile i et givent rum. Klik her for at downloade 3D værktøjet

BIM (Building Information Modelling) objekter kan indsættes i ethvert BIM system, som kan bruges i den arkitektoniske planlægning.
Klik her for at donwloade BIM modeller

Dette bidrager til at kunne skabe en digital beskrivelse af alle aspekter til et indgangsområde, og det gør det muligt at optimere både funktion, udtryk og design.

Vælg løsningen ud fra brugernes adfærd

Bygningens brug, forventet flow samt adfærd for ankomst/udgang af bygningen, er med til at opbygge et billede af det sikkerhedsbehov, der passer til brugernes adfærd. Dette er afgørende, når der skal vælges en løsning, der opretholder sikkerheden, men ikke skaber flaskehalse og forsinkelser.entrance-security-people-flow.png

For eksempel vil en typisk kontorbygning have et stort antal personer, der ankommer om morgenen og forlader bygningen nogenlunde samme tid om eftermiddagen. Derfor skal en sikkerhedsløsning kunne håndtere et stort flow af personer på disse tidspunkter af dagen.

Overvej det visuelle udtryk ud fra et brugerperspektiv

Undgå at installere skræmmende og komplekse løsninger til offentlige bygninger. Ikke blot vil en løsning, der ikke er imødekommende bremse flowet af besøgende, den kan også være med til at antyde, at
risikoen er højere, end den i virkeligheden er.

Det kan gøre de besøgende utrygge under hele besøgets varighed og ikke blot i forbindelse med passagesikringen og dermed være med til at forringe oplevelsen som helhed.

en imødekommende indgang.jpg

Guide. Indgangssikkerhed for kontorbygninger

Ønsker du at høre mere om mulighederne, kan du kontakte os her

 Kontakt rådgiver

 

Kommentar