Tine Madsen
Find mig på:

En af de største sikkerhedsmæssige fejltagelser der bliver begået i offentlige bygninger, er at der ikke anvendes adgangszoner indenfor bygningen eller området

Dette indlæg omhandler, hvordan man håndterer dette problem og hvordan zoner anvendes.

Hvis du ønsker flere råd om hvordan man undgår de mest almindelige fejl indenfor passagesikkerhed, kan du downloade vores vejledning "En Passagesikkerhed-offentlige-bygninger.jpgintroduktion til passagesikring for offentlige bygninger", som du finder i bunden af indlægget.

Find balancen

Effektiv passagesikring af offentlige bygninger er ikke helt så enkelt, som det lyder. Hvad enten det drejer sig om et bibliotek eller et museum, et transportknudepunkt eller et rådhus, er der en bred vifte af risikofaktorer at overveje, lige fra tyveri og hærværk til optøjer og terrorisme.

Sikkerhedschefer er nødt til at køre systemer, der kan styre og regulere strømmen af store mængder mennesker. Målet er at opnå et passende niveau af sikkerhed uden at skabe køer eller forhindre autoriserede personer adgang.

 

Undgå at give adgang til alt

I modsætning til de fleste kontorbygninger og myndigheder, er offentlige bygninger åbne for alle, hvilket giver udfordringer. 

De fleste offentlige bygninger har områder, der i virkeligheden ikke er beregnet til offentligheden. Nogle steder som fx. hospitaler er disse områder i overtal, i forhold til områder der er egnet til offentligheden.

Så er det en god ide at dele op i zoner.

 

Fastsæt klare regler for hver zone

Start udenfor og bevæg dig indad. Zone sikkerhed er designet til at give adgang til bestemte områder til autoriserede personer, samt forhindre adgang til andre zoner, hvor de ikke har nogen legitim grund til at være. 

 

1) Opdel først området i 3 zoner. Dette er for at kontrollere adgangen til:

- Den ydre perimeter af bygningen

- Selve bygningen

-De forskellige områder i bygningen

 

2) Det er vigtigt at identificere, hvem der skal have adgang til områderne, og definer reglerne efter dette.

 

3) Overvej at indarbejde tidsindstilling i zonerne, når det besluttes hvornår zonerne skal være åbne og lukkede.

 

Hvis du ønsker flere råd om hvordan man undgår de mest almindelige sikkerhedsfejl, kan du downloade vores vejledning "En introduktion til passagesikring for offentlige bygninger"

Download guide om passagesikkerhed for offentlige bygninger 

 

 

Du kan også kontakte en specialist ved at klikke nedenfor. 

Kontakt rådgiver

Kommentar