Fremtidens rejse gennem lufthavnen

Henrik Hansen
Posted by Henrik Hansen
Find me on: LinkedIn

Optimering af de rejsendes tempo gennem lufthavnen, personaliserede notifikationer samt hurtig indtjekning og sikkerhedskontrol er nogle af de funktioner kommende flyrejsende kan se frem til i fremtidens lufthavne.

Ifølge NEXXT1, er visionen for lufthavne en "glidende, sikker og effektiv rejse, der er personaliseret hele vejen gennem lufthavnen".

Her er en kort beskrivelse af hvordan denne vision kan se ud for kommende flyrejsende - Fra ankomst til boarding.


Biometri

Avanceret identitetsstyring bruger biometri til at bekræfte passagernes identitet, når de bevæger sig gennem lufthavnen.

Via biometri bekræftes identiteten på en passager allerede ved ankomst til stedet. Denne registrering kan ske på hvilket som helst punkt, som f.eks. parkeringspladsen eller terminaldørene.

Biometri bruges til at bekræfte identitet og optimere processen for de rejsendes tempo gennem lufthavnen. 

Passagerne skal ikke stoppe ved kontrolsteder for at identificere sig - det sker, mens de er på farten.

Bagage indlevering

lufthavne-fremtidens-rejse-kuffert.jpg

Indbygget ID i bagagen, som er knyttet til passagerens eget ID, betyder at bagage blot kan stilles. Robotter kan endda indsamle bagage fra passagerne, når de ankommer til lufthavnen.

Bagagen behandles ved hjælp af en simpel kode, der er oprettet for hver taske, og som er forbundet med passagerens rejseprogram. Koden følger tasken gennem hele rejsen - inklusiv alle mellemlandinger og den endelige destination.

Taskerne undersøges på forhånd af sikkerhedskontrollen ved hjælp af denne kode og passagerens rejseprogram.

Læs hvordan biometri allerede bruges i lufthavne

Grænsekontrol ved ankomst

Igen bliver passagerne identificeret via biometri, og hurtig godkendelse ved kontrollen kan gives eller henvisning til yderligere inspektion.

Personaliseret rejsekommunikation

lufthavne-fremtidens-rejse-afgang.jpg

Passagerne modtager personlige rejsenotifikationer baseret på deres placering. Disse kan omfatte information om, hvor de skal henvende sig i lufthavnen, forventet tidsforbrug på at komme fra et sted til et andet i lufthavnen, boarding procedurer for optimering af tidsforbrug samt tilbud i butikkerne og på flyet.

Meddelelser i real-time om afgangsproblemer, flystatus, ændringer i gate nr., ændringer på flyafgange på hele rejsen og omdirigeret bagage.

Sikkerhedskontrol

Passagernes oplevelse vil være bedre med en ensartet og glidende start-til-slut kontrol.

Ved hjælp af biometri bekræftes identiteten når passageren går, og giver adgang til kontrolområdet.

"En start-til-slut sikkerhedskontrol vil være mere glidende, sikker og fuldt optimeret"

For at forhindre kø, fortsætter passagerne med at gå gennem en scanner uden at stoppe op. Sikkerhedspersonalet bliver underrettet, hvis en yderligere kontrol er påkrævet.

Håndbagage kontrolleres fortsat for forbudte genstande.

Boarding

For at optimere ventetiden ved boarding verificeres passagerer igen ved hjælp af biometri, med minimal behov for personale.

Ved hjælp af personaliserede notifikationer er målet at få passagerne ombord på flyet uden ventetid, hvilket reducerer stress og giver bedre tid til at benytte butikker, restauranter og services i lufthavnen. 

Klik her og læs hvordan Sikkerheds Gates sender rejsende hurtigere frem til sikkerhedskontro i Billund Airport

Billund-lufthavn-sikkerhedssluse.jpg

1NEXXT er et samarbejde mellem the International Air Transport Association og Airports Council International for at kortlægge brugen af rejseteknologier for at skabe en ny oplevelse for flypassagerer.

 

 

Kontakt rådgiver

Luftahavns PDF

Abonner her.

Seneste indlæg