Ole Olsen
Find mig på:

bankfilial-gasangreb.jpg

Ny undersøgelser viser, at der er en stigning i antallet af angreb - herunder gasangreb i mod pengeautomaterne i Danmark


Desværre er gasangreb ikke noget nyt begreb i Danmark, og der var 16 angreb på danske pengeautomater i løbet af 2015. Dette viser en rapport fra Bankernes brancheforening Finansrådet og Rigspolitiet.
Læs evt. mere på finans.dk

Gunnebo har igennem mange årtier hjulpet kunderne med at beskytte deres aktiver samt deres personale imod røverier og andre former for angreb. Hvilket er alt fra indgangs- og passageløsninger, transfervinduer, kontanthåndteringsløsninger og selvfølgelig bankbokse og bankautomater, hvilket stort set har elimineret begrebet bankrøverier.

Med den forholdsmæssige nye metode i Danmark hvor gas benyttes som angrebsmetode, kræves en ny form for beskyttelse af pengeautomater. Røverne stikker en slange ind i åbningen af automaten og lukker gas ind. Når automaten er fyldt op, antændes gassen, hvilket foranlediger den meget voldsomme eksplosion. Jeg har set eksplosioner ødelægge hele bygninger, lægge en bankfilial i ruiner - heldigvis er disse sprængninger ikke været årsag til personskader, hvilket efter min mening er rent held, taget eksplosionen i betragtning.

Hvad kan der gøres i mod disse voldsomme gaseksplosioner/angreb?

Der findes heldigvis løsninger, der med succes kan enten forhindre eller eliminere gaseksplosionen. I England har de været meget hårdt ramt af disse angreb, men med gassikringssystemet GP-X, har vi haft succes med at forhindre selve gaseksplosionerne helt. Vi har set videooptagelser der viser hvordan personerne fylder gas i automaten, men må gå uforrettet derfra, da GP-X systemet forhindrer en eksplosion.

GP-X systemet vandt for nyligt en prestigefuld pris på Security & Fire Excellence Awards. Læs mere om denne på nedenstående link om GP-X

 

Ønker du at læse mere om GP-X, kan du klikke her

Læs mere om GP-X her

 

Du er meget velkommen til at kontakt mig her

Kontakt en specialist

  

Nedenfor ses en video af en meget voldsom gaseksplosion.

 

 

Denne video viser hvordan en bande meget systematisk bruger gasangreb til at røve en pengeautomat.

 

 

  

Kommentar