Henrik Hansen
Find mig på:

Explosion.jpgHvis man vil sikre sin bygning eller område mod eksplosion skal man sikre sig at produkterne og løsningerne har en eksplosiv modstand. Og hvad vil det så sige at have eksplosiv modstand?


Der er forskel på om det produkt man vælger skal kunne modstå manuelle angreb, skud eller sprængning, og produkterne gennemgår forskellige test alt efter hvad det skal kunne modstå. At en dør er skudsikker gør den ikke nødvendigvis modstandsdygtig overfor sprængning - og omvendt. Jeg får tit henvendelser fra kunder og samarbejdspartnere der spørger, hvad det vil sige at et produkt har eksplosiv modstand, og hvad der kvalificeres som en eksplosion.

Hvad er en eksplosion og eksplosiv modstand?

En eksplosion skaber en trykbølge eller blast virkning - et såkaldt indfaldende tryk. Når denne bølge møder en forhindring, skaber det en tryktopværdi, som man også kalder reflekterende tryk, som er ca. det dobbelte af hændelses trykket - i et vist stykke tid. Det er dette reflekterende pres, der er taget i betragtning i standarderne, og dette produkterne skal være modstandsdygtige overfor. Efter chokbølgen kommer en fordybning, kaldet et negativt tryk, svarende til omkring 1/3 af den reflektrende tryktopværdi.

 

2 typer eksplosion

to-typer-eksplosion.jpg

 

test-med-chokror.jpgudendrstest.jpgTest med chokrør

En luftmængde holdes under tryk i et kammer og frigives via et rør, hvor der i enden er hardware der skal testet.

 

 

 

Udendørstest

Svarende til en TNT sprængladning anbragt i en given afstand fra det afprøvede materiale. Se 2 videoer af udendørs test.

  

 

 

Hvis du ønsker at vide mere om standarder og regler i forhold til sikring mod angreb, skud og eksplosion, kan du hente vores gratis guide nedenfor.

Dowbload certificerings guide

 

Du kan læse mere om sikring af bygninger mod angreb her.

Se mere om skud- og eksplosionsikring af bygninger

 

Ønsker du at kontakte en sikkerhedsrådgiver kan du klikke nedenfor.

Kontakt rådgiver

Kommentar