Tine Madsen
Find mig på:

Lukket kontanthåndtering er en metode til at håndtere kontanter, der ikke kun adresserer sikkerheden i en forretning, men også effektiviteten af kontant processerne. Så hvad er lukket kontant håndtering præcist?

Nøgleegenskaberne ved et lukket kontanthåndteringssystem er at det sørger for, at at alle kontanter er låst inde gennem hele processen i en butik.

Med andre ord fra det øjeblik kunden betaler, til det omsamles af CIT og føres til kontantcenteret.

Hvad menes der med "lukket" i lukket kontanthåndteringssystem

For at skabe et lukket system inde i en butik, kombineres følgende enheder typisk:

1. En betalingsstation ved kassen til sedler og mønter, der genbruger kontanter til byttepenge og opbevarer større pengesedler i separate kassetter. 

lukket-kontanthaandtering-step1.png

2. En forseglet kassette (til tider blækbeskyttet), som kan fjernes fra betalingsstationen, når den er fyldt med kontanter og tages ud til bagkontoret.
 
lukket-kontanthaandtering-step2.png
 3. En deponeringsenhed i bagkontoret, hvor kassetten indsættes til deponering af kontanter. Herfra opsamler CIT kontanterne.
lukket-kontanthaandtering-step3.png
Et lukket system som dette sikrer at kontanter aldrig eksponeres eller håndteres manuelt, når det har forladt kundens hånd. Udover de indlysende sikkerhedsfordele, giver dette system også fordele i form af eliminering af kassedifferencer, automatisk afstemning, tryghed for medarbejdere og personalet kan bruge tiden på noget mere værdifuldt end at optælle og bevogte kassen.
 
Reducer omkostningerne ved kontanthåndtering

 

Kommentar