[Video] Sådan bliver skudhæmmende glas testet

Tine Madsen
Posted by Tine Madsen
Find me on: LinkedIn

Preamble text goes here...

Skudhæmmende glas bruges mere og mere til beskyttelse af offentlige bygninger. Så hvordan bestemmes den form for beskyttelse som en sikkerhedsdør eller vindue skal testes imod?

Sikkerhedsdøre, vinduer eller vægge der tilbyder beskyttelse mod skud skal underkastes hårde tests. Hvis testene bestås, er den efterfølgende certificering et bevis på det niveau som døren, vinduet eller væggen tilbyder.

skuhuller_glas.jpg

I Europa udføres testen i overensstemmelse med EN standarder. Andre standarder anvendes andre steder - f.eks. UL i USA og BS i Storbritannien - men EN betragtes som benchmark.

Video af skudtest

Dette er en video af en test af skudhæmmende glas udført på en sikkerhedsdør. Den blev optaget på et skydelaboratorium under de rette cerficerings forhold.

Under testen affyrer en uddannet og autoriseret skytte skud i både glas og ramme for at sikre, at kuglen ikke bryder igennem.

Niveauet der testes, bestemmer hvilken type våben og ammunition der anvendes, såvel som afstanden fra kuglens mål samt hastigheden.

I dette tilfælde bruges en riffel til at skyde på en Gunnebo DarTek sikkerheddør - testen kræves for den europæiske standard EN 155, modstandsklasse FB5.

Oversigt over video med test af skudhæmmende glas:

  • Test standard: EN 1522 FB5
  • Våben: Heckler and Koch 5.56 x 51mm kaliber riffel
  • Afstand: 10m
  • Str. på kugle: 4g
  • Kuglens hastighed: 950m/s
  • Produkt der testes på: Gunnebo DarTek Sikkerhedsdør
  • Bedømmelse: bestået

 

Læs mere om sikring af bygninger her

Guide over standarder og regler

For at få et komplet overblik over EN standarder og testprocedurer for sikkerhedsdøre og vinduer - kan du herunder download vejledningen til standarder for sikkerhedsdøre og vinduer.
Guiden indeholder vejledning omkring manuel angreb, ballistisk modstand, brandmodstand og eksplosiv modstand 

Dowbload certificerings guide

 

Kontakt rådgiver

Læs mere om sikring af bygninger her

Abonner her.

Seneste indlæg